Kanovaren

Heerlijk ontspannen genieten van de natuur vanuit een 3 persoons Canadese kano, wat wilt u nog meer? Vanuit Tienray(Gemeente Horst aan de Maas) vertrekken we met de kano naar Meerlo om al peddelt te eindigen net voor Wanssum(Gemeente Venray).

Kanovaren voor jong en oud! Een leuk uitje.

De afstand die hierbij wordt afgelegd is 5 km.

De Groote Molenbeek is een middelgrote laaglandbeek die rustig door de Limburgse natuur stroomt. Zonder de zijtakken erbij gerekend is deze rivier ong. 35 km lang. Het stroomgebied van deze beek omvat ongeveer 18.000 hectare. Kanoën is uitermate geschikt voor jong en oud. Voor elke deelnemer is er een zwemvest beschikbaar, voor iedereen zonder zwemdiploma is dit verplicht. Bij elke kano zal een spat-waterdicht tonnetje geleverd worden.

Bekijk ook onze arrangementen

Extra informatie

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwemvest aan te vragen.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij per kano een spatwaterdichte ton. Voor brildragers hebben we een stukje touw, om deze aan het zwemvest te knopen.

 

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- in rekening gebracht.

 

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee.

Vervoer:

U verzamelt een half uur voor vertrek per kano op het startpunt. De chauffeurs van de auto’s zetten de overige mensen af bij het beginpunt(locatie Tienray). Daarna rijden ze door naar de parkeerplaats bij het eindpunt(Parkeerplaats Sportpark Wanssum). Hier staat de begeleider de mensen op te wachten. Met ons busje zullen de chauffeurs weer terug gebracht worden naar het beginpunt. Na de kanotocht, eenmaal aangekomen op het eindpunt is het nog 10 minuten lopen naar de parkeerplaats voor de auto’s.

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beinvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.

 Prijs informatie

  • Vanaf 9 personen, minder personen in overleg

  • 1-20 personen € 15,- p.p.
  • 21-37 personen € 13,95 p.p..
  • > 37 personen, op aanvraag.

  • +/- 90 minuten
  • Vertrekpunt Tienray
  • Denk aan kleding advies
Naam
Email
Titel
Beoordeling
Opmerking