Extra informatie

Extra informatie

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwemvest aan te vragen.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten. Eventueel is er een spatwaterdichte ton ( 1 per gezelschap) om wat spullen in mee te nemen.
Brildragers worden geadviseerd om deze met een brillenkoordje vast te maken.

Peddel:
Bij verlies van een peddel wordt € 35,- in rekening gebracht.

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, liever geen slippers beter zijn oude (gym)schoenen en denk aan een reserve setje kleding en een handdoek. De reserve kleding kan in ons busje mee naar de eind locatie.

Vervoer:

Zorg dat u tenminste met de gehele groep 10 minuten voor aanvang compleet bent bij de afvaart locatie aan de Reijnbroeckerweg in Tienray.

U komt met meerdere auto’s:
Zet de inzittende af bij de start locatie op de Reijnbroeckerweg te Tienray. Rijd hierna naar het sportpark in Wanssum thv Venrayseweg 8, Wanssum. Parkeer hier de auto’s en rijd dan gezamenlijk in 1 auto terug naar Tienray. Reken voor het op en neer rijden een half uur in totaal.

Komt u per auto en wandelt terug:
Jullie worden verzocht om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de kleine parkeerplaats net voor de beek op de Reijnbroeckerweg in Tienray(dit is een korte doodlopende weg). Hier stappen we in de kano en varen naar Wanssum. Na het kanovaren wandelt u terug naar Tienray. Denk aan extra paar droge schoenen in een rugzakje(deze kan bij ons mee in de bus naar het eindpunt). Wij verzorgen een leuke wandelroute terug naar Tienray.

Komt u per auto en wandelt heen:
U parkeert uw auto aan het eindpunt van de kanotocht. Hier komt u door de Sportlaan in Wanssum helemaal af te rijden. Dit is een zandpand welke u bereikt via de Gagel(hier zit ook Dekkers Tweewielers). Sla rechtsaf aan het einde van de Gagel, dan rijdt u de Sportlaan op(zandpad). U rijdt direct een dijk omhoog. Deze weg alsmaar volgen en parkeren aan het einde van dit zandpad. Gelieve niet te parkeren voor het hekwerk op het pleintje aan de linker zijde. Hier moeten wij met onze kanotrailer draaien namelijk. Hier start de wandelknooppunt route. Laat het ons weten als u voor deze optie kiest dan mailen wij de route. Deze route is 5 km, reken ruim een uur en 15 minuten voor de wandeling(met kleinere kinderen nog vaak iets langer).

Komt u per fiets:
Jullie worden verzocht om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de kleine parkeerplaats net voor de beek op de Reijnbroeckerweg in Tienray(dit is een korte doodlopende weg).
Graag even aan ons doorgeven dat u met de fiets komt, we hebben beperkt plaats. De fietsen kunnen eventueel mee naar het eindpunt in Wanssum. Vraag vooraf naar de mogelijkheden hiervoor. Let op: Fietsen met manden en rekken aan het stuur kunnen we ivm ruimte niet meenemen. Vervoer van de fietsen is op eigen risico. Uiteraard gaan wij voorzicht om met uw spullen.

U wordt gebracht:
Jullie worden verzocht om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de kleine parkeerplaats net voor de beek op de Reijnbroeckerweg in Tienray(dit is een korte doodlopende weg).

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven. In droge zomerperiodes kan het voorkomen dat de waterstand laag is waarbij u enkele keren het water in moet om de kano een klein stukje verder te duwen.

route kanovaren nika actief tienray