Go Kano-Geocaching

Een leuke tocht door het mooie Noord Limburgse land met de activiteit kanoën en Geocaching. Geocaching is met behulp van een GPS op zoek naar een “schat”. Het is een leuke, spannende bezigheid in de natuur. U maakt met behulp van een GPS een schitterende wandeling. De route volgt u door middel van uit te voeren opdrachten en u wordt geleidt door de GPS.
Als u de opdracht juist uitvoert wordt de schat gevonden en mag u deze houden! Zo kunt u genieten van de mooie omgeving wat Noord Limburg te bieden heeft. Zo ervaart u de natuur niet alleen vanuit het water maar ook wandelend op een leuke manier.

Lekker een dagje vertoeven in de natuur!

We verzamelen op de parkeerplaats van het sportpark in Wanssum. Hierna rijden we nog een klein stukje verder naar het vertrekpunt van de Geocache(tevens eindpunt van de kanotocht). Hier krijgt u uitleg over het geocaching. In kleine groepjes vertrekt u richting Tienray. Deze geocache voert u langs mooie locaties en is zo’n 6 km lang. (vergeet niet een flesje water voor onderweg mee te nemen)
In Tienray aangekomen krijgt u de lunchpakketjes. Na de lunch krijgt u de uitleg over de kanotocht. Een zeer mooie tocht door het Molenbeekdal. Na 5 km peddelen, kleine watervalletjes overwinnen bent u weer aangekomen bij het eindpunt in Wanssum.

Extra informatie

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Kinderen jonger dan 14 jaar stellen we ook verplicht een zwemvest te dragen. Deze worden gratis ter beschikking gesteld.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij per kano een spatwaterdichte ton. Voor brildragers hebben we een stukje touw, om deze aan het zwemvest te knopen.

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- in rekening gebracht.

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.

Kledingadvies:
Kano: Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee.
In het zomerseizoen kan het riet langs de kant ver overhangen met soms wat brandnetels. Advies is om T-shirt met lange mouwen te dragen.

Geocaching: Goede wandelschoenen, flesje water

 Prijs informatie

  • Vanaf 10 personen

  • € 25,50 p.p.
  • 10.00 Ontvangt in Wanssum
  • 10.00 – 12.00 Geocache
  • 12.00 – 13.00 Lunch
  • 13.00 – 15.00 Kanovaren
  • 15.00 Einde programma

  •  Sportpark Wanssum
  •  Denk aan kledingadvies
  •  Incl. kanotocht, lunch en geocaching